Asunto-osakeyhtiö, Helsinki 2018-02-19T15:11:12+02:00

Project Description

Asunto-osakeyhtiö, Helsinki: maanrakennus, puutarha- ja kivityöt

Kokonaisvaltainen uudistus

Toteutimme Helsingissä sijaitsevan asunto-osakeyhtiön pihan kokonaisvaltaisen uudistustyön. 1980-luvulla valmistuneeseen osakeyhtiöön kuuluu 42 asuntoa, jotka sijaitsevat L-kirjaimen muotoon rakennetussa kerrostalossa sekä rivitalossa. Rakennusten keskellä sijaitsee sisäpiha.

– Taloyhtiömme pihan uudistaminen tuli ajankohtaiseksi, sillä se oli rakennettu lähes 30 vuotta sitten, kertoo Asunto Oy Neulastien hallituksen puheenjohtaja Marja Rissanen.

Projekti aloitettiin vanhan sisäpihan purkamisella ja maatöillä. Rainsetin tapa toteuttaa maanrakennus oli taloyhtiölle mieluinen.

– Rainset vei maata pois ja toi uutta tilalle pienissä erissä, joten pihalle ei tarvinnut tehdä erillisiä läjityspaikkoja. Näin meidän ei tarvinnut suorittaa mitään erikoisjärjestelyjä tämän työvaiheen aikana.

Asfaltoinneista kaivojen korjaukseen

Myös asunto-osakeyhtiön paikoitusalueen asfaltoinnin ja kaivojen korjaaminen kuului urakkaan.

– Pysäköintialueen korjaustyöt valmistuivat ripeästi. Tämä helpotti luonnollisesti taloyhtiömme asukkaiden arkea, Rissanen kertoo.

Mittavin osa projektia oli taloyhtiön sisäpihan perusteellinen uusiminen. Pihalle tehtiin nurmikko-, puu- sekä pensasistutuksia ja vanhat liikunta- ja leikkivälineet sekä pihakeinut vaihdettiin uusiin. Samalla kivituhkalla päällystettyjä kulkuväyliä levennettiin huolto- ja lumitöiden helpottamiseksi. Lisäksi uusittiin pihalaatoitukset sekä puuaidat.

Taloyhtiössä on oltu varsin tyytyväisiä Rainsetin työpanokseen.

– Kokonaisuutena mittava projekti sujui vaivattomammin, mitä olimme osanneet odottaa. Rainset on asiantunteva yritys, jonka kanssa oli helppo tehdä yhteistyötä.

– Jos suunnittelet piharemonttia, niin kannattaa pyytää tarjous Rainsetiltä, Rissanen summaa.